Cubaanse Dansschool

Cubaanse salsa is zeer levendig en vol van tumbao (swing). De Afrocubaanse dansen stammen uit Afrika en zijn krachtige dansen die een verhaal uitbeelden. De rumba is de dans van het volk en kent de guaguanco van het danspaar, de yambu van de oude man die weer tot leven komt bij het horen van de muziek en de colombia: het duel tussen percussionist en danser. De Cubaanse dans is rijk en kent nog vele andere dansen. Mileidis López Cathcart geeft les. Zij is een professionele Cubaanse danseres die moderne dans en afrocubaanse dans studeerde aan de dansacademie. Zij danste 10 jaar professioneel in de Afrocubaanse dansgroep Conjunto Fólclorico del Oriente uit Santiago de Cuba.

Voor liefhebbers van Cubaanse dans en muziek en zij die er kennis mee willen maken. Tevens professioneel optreden. Ook Cubamix: een les voor kinderen, bijvoorbeeld op een verjaardag, met een mix van verschillende dansen, waarbij Cubaanse danskleding en attributen gebruikt worden.

Op het Julianaparkfestival in Utrecht op 24 juni 2007 geeft Mileidis een workshop reggaeton voorafgaand aan de band die zal optreden.

Contact

T 06-28615397

M info@cubadans.nl

W http://www.cubadans.nl/

Adres
Balkstraat 31 (op afspraak)
3513 XL Utrecht

Genres