NS Harmonie Orkest

Speel mee met het NS Harmonieorkest tijdens de Najaarsconcerten 2012

1 juni 2012 19:36 | Gevraagd

Het NS Harmonieorkest, het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen, verzorgt ieder jaar in de maand november twee najaarsconcerten. Deze najaarsconcerten vinden plaats in de Stadszaal van de Flint te Amersfoort en worden door gemiddeld 1.500 bezoekers bezocht. Dit jaar zijn deze concerten op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 november.

Het NS Harmonieorkest biedt ervaren muzikanten de mogelijkheid om mee te spelen tijdens deze najaarsconcerten. Dit jaar zijn de muziekstukken uitgezocht rondom het thema liefde en de gevol­gen die deze liefde heeft op het leven van degene die het betreft. Muziek om van te genieten en die je als muzikant de nodige uitdagingen biedt: o.a. Romeo and Juliet (Prokovjef, arr. Joh. de Meij), Porgy and Bess (Gershwin / arr. Stefan Swalgin) en Man in the Ice (Otto M Schwarz ).

Ook dit jaar ligt de presentatie van de concerten in de bekwame handen van Gregor Bak.

Wil jij ervaren wat het is om in zo’n setting te spelen, ben je achttien jaar of ouder en heb je minimaal B niveau (voor 1<sup>e</sup> partijen minimaal C niveau) dan kun je je bij ons aanmelden. Wij zoeken klarinettisten, tenor saxofonisten en een melodisch slagwerker.

Wat moet je doen?

Heb je interesse, stuur dan vóór 1 augustus 2012 een e-mail naar het secretariaat van het NS Harmonie­orkest (secretariaat@nsharmonie.nl). In de mail vermeld je je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en natuurlijk welk instrument je bespeelt en op welk niveau.

 

Wat verwachten we van jou?

Wil je met ons meespelen, dan verwachten we dat je de maandagse repetities vanaf 3 september volgt en dat je ook aanwezig bent tijdens ons studieweekeinde in de Stayokay in Doorwerth (27 en 28 oktober, kosten € 30,=). Wil je verzekerd zijn van een plek in ons orkest dan kun je natuurlijk ook lid worden.

Wie, wat, waar?

  • Uiterlijk 8 augustus ontvang je een uitnodiging voor de informatieavond op maandag 27 augustus. Deze informatieavond wordt gehouden op loopafstand van Utrecht Centraal. Tijdens deze avond leggen we uit waar we naar op zoek zijn en wat we van jou verwachten.
  • Op maandagavond 3 september begint de 1<sup>e</sup> repetitieavond. De repetities beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.30 uur. De repetitieruimte is op loopafstand van Utrecht Centraal.
  • Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober repeteren we een heel weekeinde in Doorwerth, waarin op de zaterdagavond ook plaats is voor een hapje en een drankje. Tijdens dit weekeinde zijn de maaltijden inbegrepen.
  • Op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 november speel je mee tijdens de najaarsconcerten van het NS Harmonieorkest.

Meer weten?

Het NS Harmonieorkest is een landelijk opererend bedrijfsorkest met veel bijzondere optredens en een gevarieerd repertoire. Misschien wel “het leukste orkest van Nederland”. Meer weten? Kijk op www.nsharmonie.nl.