NS Harmonie Orkest

Speel mee in het NS Harmonie Orkest

12 mei 2011 14:31 | Gevraagd

Speel mee met het NS Harmonieorkest tijdens de Najaarsconcerten 2011

Het NS Harmonieorkest, het bedrijfsorkest van de Nederlandse Spoorwegen, verzorgt ieder jaar in de maand november twee najaarsconcerten. Deze najaarsconcerten vinden plaats in de Stadszaal van de Flint te Amersfoort en worden door gemiddeld 1.500 bezoekers bezocht. Dit jaar zijn deze concerten op zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 november.

Het NS Harmonieorkest biedt ervaren muzikanten de mogelijkheid om mee te spelen tijdens deze najaarsconcerten. Voor de pauze staan o.a. El Camino Real (Alfred Reed) en Saga Maligna (Bert Appermont) geprogrammeerd. Na de pauze geeft het orkest samen met zangeres Annemiek Wolderink in bigband opstelling een flitsende muzikale show.

Ook dit jaar ligt de presentatie van de concerten in de bekwame handen van Gregor Bak en laat  hij na de pauze zich ook van zijn muzikale kant zien.

Wil jij ervaren wat het is om in zo’n setting te spelen, ben je achttien jaar of ouder en heb je minimaal B niveau (voor 1<sup>e</sup>partijen minimaal C niveau) dan kun je je bij ons aanmelden. Wij zoeken vooral klarinettisten, saxofonisten en een melodisch slagwerker, maar ook in andere secties is ruimte om muzikanten te plaatsen.

Wat moet je doen?

Heb je interesse, stuur dan vóór 1 augustus 2011 een e-mail naar het secretariaat van het NS Harmonie­orkest (secretariaat@nsharmonie.nl). In de mail vermeld je je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en natuurlijk welk instrument je bespeelt en op welk niveau.

Wat verwachten we van jou?

Wil je met ons meespelen, dan verwachten we dat je de maandagse repetities vanaf 5 september volgt en dat je ook aanwezig bent tijdens ons studieweekeinde in de Stayokay in Doorwerth (15 en 16 oktober, kosten € 30,=). Wil je verzekerd zijn van een plek in ons orkest dan kun je natuurlijk ook lid worden.

Wie, wat, waar?

  • Uiterlijk 8 augustus ontvang je een uitnodiging voor de informatieavond op maandag 22 augustus. Deze informatieavond wordt gehouden op loopafstand van Utrecht Centraal. Tijdens deze avond leggen we uit waar we naar op zoek zijn en wat we van jou verwachten.
  • Op maandagavond 5 september begint de 1ste repetitieavond. De repetities beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.30 uur. De repetitieruimte is op  loopafstand van Utrecht Centraal.
  • Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober repeteren we een heel weekeinde in Doorwerth, waarin op de zaterdagavond ook plaats is voor een hapje en een drankje. Tijdens dit weekeinde zijn de maaltijden inbegrepen.  
  • Op zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 november speel je mee tijdens de najaarsconcerten van het NS Harmonieorkest.

Meer weten

Het NS Harmonieorkest is een landelijk opererend bedrijfsorkest met veel bijzondere optredens en een gevarieerd repertoire. Misschien wel “het leukste orkest van Nederland”.Meer weten? Kijk op www.nsharmonie.nl