Chris den Engelsman

Chris den Engelsman (1956, Hoedekenskerke) is sinds het voltooien van zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in 2003 werkzaam als docent en beeldend kunstenaar.
Chris is eindeloos geboeid door de wisselwerking tussen beeldende kunst en poëzie. Eerst was er het tekenen, de laatste jaren is ook de poëzie steeds belangrijker geworden. Daarnaast geeft hij met veel plezier les in beeldende kunst en poëzie, zowel aan jongeren als aan volwassenen.

Als beeldend kunstenaar heeft hij zich gespecialiseerd in tekenen, schilderen en verschillende grafische technieken. Hij maakt graag gebruik van moderne media en zoekt naar samenwerking met andere kunstdisciplines zoals muziek, dans en poëzie. Ook voert hij graag werk in opdracht uit.
 Via zijn website krijgt u een indruk van de diversiteit van dit werk.
In 2007 is de video 'Door de ogen van Rembrandt' bekroond met de juryprijs van de Utrechtse kunstuitleen. In 2008 heeft de video 'Nightvision' de tweede prijs gewonnen tijdens de 'Expeditie2008'. In 2012 is een ontwerp voor een vlag van zijn hand in gebruik genomen door de Utrechtse buitenplaats Zuylestein. Chris exposeert regelmatig in de regio Utrecht.

Als docent verricht hij op freelance basis lessen en workshops voor Kunst Centraal Utrecht en voor Kunst Aanbod Houten alsmede voor diverse andere onderwijsinstellingen. Chris geeft graag workshops en  lessen in opdracht.

Sinds 2009 schrijft Chris met grote regelmaat poëzie. Vaak poëzie geïnspireerd door een kunstwerk of kunstenaar. In januari 2012 was een gedicht van hem genomineerden voor de Turing nationale gedichtenprijs 2011. Hierbij heeft het gedicht 'Twitter – de echo's van de eeuwigheid –' een eervolle vermelding gekregen en is opgenomen in de bundel 'De toverhazelaar'. Via zijn website krijgt u een indruk van zijn gedichten.

Naast het kunstenaarschap is Chris werkzaam als projectleider/ coördinator bij de provincie Utrecht.


Publicaties van Chris den Engelsman: