Beweegreden Diadans

Diadans http://www.beweegreden.org

Diadans; Het leven is een feest, zet de eerste stappen in de maat en speelruimte danst je leven binnen. 

 

Het lichaam aan het dansen krijgen is voor ieder op zijn niveau een uitdaging. Het begint met heldere voeten, precisie in timing. Met Diadans bouw je eerst dit fundament door je ritmische voetpatronen eigen te maken. Dit biedt een ordening in jezelf ten opzichte van de ruimte waarin je je beweegt. Mensen die voor het eerst dansen kunnen genieten van het succes om een eenvoudig ritme dansant te krijgen.

Zodra het danspatroon eigen is geworden, kun je synchroniseren met anderen en krachten bundelen. Voorwaarde om samen te werken is de kunst om in je as te staan. Geankerd in het midden, ben je flexibel om te reageren op andere mensen, terwijl je je eigen kracht beheerst. De eenvoudige choreografieën maken een energetisch lijnenspel zichtbaar. Na de basis komen voor mensen met danservaring de arm- en handbewegingen als uitdaging.

De thema’s van het leven komen terug in de dans. Al dansend werken aan de levensthema’s geeft structuur in de dans maar ook helderheid in het leven. Met Diadans kun je niet om jezelf heen. Terwijl we samen dezelfde dans dansen, behoudt ieder zijn unieke bewegingspatronen. Het is spannend om, trouw aan je eigen persoonlijkheid en met behoud van je individuele vrijheid, vormen te vinden waarmee je een voedende schakel bent in een groter geheel. Diadans kent vele facetten; het is welzijn voor lichaam, emoties en geest, het is de gelegenheid om jezelf en anderen in waarde te ontmoeten.

Diadans is al dansend verfijnen door niveaus heen.

Wie komen er genereren

Mannen en vrouwen, doorzetters, dwarsliggers, keien, krijgers, steunpilaren, uitstekers, uitvinders, werkers, wachters, wijsgeren, wetenschappers, zieners, schouwers, dansers, musici, dichters, kunstenmakers, feeën, tovenaars, magiërs, dochters, moeders, zonen en vaders. Lijkt dit je leuk, doe dan mee en investeer in eigen talent.

Wat creëren we?

We creëren een palet van dansen, die ons houvast geven hoe we anno nu ons staande kunnen houden, sensitief, oprecht en waardevol. Met deze dansen willen we specifieke voorstellingen maken, elk jaar een andere. Vrouwen kracht, Mannen kracht, Vrijgeven, Moederschap, Vaderschap, Leiderschap, Overdragen vanwijsheid, Mysterie van de vrouwelijke/mannelijke lijn, Sensualiteit en seksualiteit. Het bewonen van de schoot,

Ankeren en geven. Van hartelust leven. Het vormen van bewegingen die een van de aspecten belichaamt, biedt lijfelijke ervaringen, verfijningen en oplossingen.

Met dansen maken we handgrepen voor het bestaan. Lichaam en geest aanspreken We dansen, zingen en dagen elkaar uit. We slijpen onszelf aan elkaar’s heldere inzichten, die geven definitie en ruimte. We dansen met een reden. We ondersteunen elkaar in het uitspreken van hedendaagse dilemma’s en we ontdekken eeuwenoude technieken om orde te

vinden.

Een individueel en collectief traject

Je maakt een eigen werkplan, zet je eigen groeiproces uit en ordent je vermogen. We kiezen een gezamenlijk onderzoeksgebied uit, rondom vrouw/man zijn en eigenwaarden. Aspecten hiervan gaan we onderzoeken met dans, klank en beeld en we geven ze een natuurlijke vorm, zodat we inzicht krijgen in hoe we het aan onszelf kunnen vertellen. De dansen die we ontwikkelen zijn bouwstenen voor het Nehalennia

DansTotaalTheater. De groep vormt een draagvlak waar ieder een inbreng heeft, en bijdraagt op dat gebied waar zijn/haar kennis en vaardigheden liggen.Ieders talent is welkom, we nodigen elkaar uit om te stralen.

JAARTRAINING

Plaats: Utrecht, Concordiastraat 86

Inschrijven ; telefonisch intakegesprek


Publicaties van Beweegreden Diadans:

Contact

T 0578-610161

M diadans@planet.nl

W http://www.beweegreden.org/

Adres
Willem Dreeslaan 21
8161 ZD Utrecht

Genres