Amateur Schildervereniging Artivaria

Wij zijn enthousiaste mensen die vaak bij elkaar komen:

A om als club mee te doen met het schilderprogramma van onze vereniging voor die avond of middag of,

B om verder te gaan met het werk dat je al onderhanden hebt. (Fijn om dan toch bij de club te zijn.)

Wij worden op elke bijeenkomst begeleid door professionele krachten.

Die helpen ieder van ons op zijn of haar eigen niveau. Die laten ons profiteren van hun kennis van al het materiaal dat we gebruiken.

Voor onze wekelijkse schildersessies hebben we twee locaties in Utrecht.

We kunnen kiezen uit een veelheid van onderwerpen. Een greep daaruit: stilleven, portret, abstract en non-figuratief, bloemen en planten, gekleed en naakt model. En dat, naar ieders keuze, met een veelheid aan materialen.

In de zomer organiseren we naar behoefte buitenschilderdagen en een buitenschilderweek.

Dan zijn we van 10.00 tot 16.00 uur in de vrije natuur te vinden op mooie stille plekjes, bij een oude boerderij, de polder of een watertje, met ons pakje brood, koffie en een pilsje. Maar ook wel in de stad, een rustiek dorpje, een kerk.

Zo nu en dan hebben we een kunstavond, of -ochtend, waar een uitvoerend kunstenaar eigen werk bespreekt en iets zegt over aangeboden werk van leden.

Eens per jaar organiseren we een expositie van ons werk van het laatste jaar, om even trots op onszelf te kunnen zijn én voor de gezelligheid.

Artivaria heeft bijeenkomsten op de Sint Maartenschool in Overvecht Zuid en in het parochiecentrum van de Sint Dominicuskerk in Oog in Al.

In Overvecht is het Thea Grootenboer die ons op maandagavond en woensdagmiddag begeleidt. We schilderen model, portret, gekleed en naakt.

We maken stillevens en schilderen bloemen.

De materiaalkeuze is soms sterk variërend. Soms ongewoon, maar meestal met oude meesters als grote voorbeelden. Het is een manier om de beeldende fantasie te prikkelen.

Verder maken we collages, werken we met spiegels en gebroken glas, schilderen we op muziek en gedichten en bezoeken we soms samen een museum.

Elke zaterdagmorgen is Theo Briggeman er om de aanwezige leden enthousiast te maken voor het onderwerp van de dag, maken we stillevens en schilderen bloemen. Ook schilderen we modellen, portret, naakt en gekleed.

In Oog in Al begeleidt Frans van Hienen een groep op de woensdagmiddag en op zaterdagochtend is Mariëtte Bakker onze vaste begeleidster. Ook op deze locatie wordt met veel enthousiasme aan een verscheidenheid aan onderwerpen gewerkt.


Voor alle mensen, jong en oud, die tekenen en schilderen als hobby hebben, als vrijetijds-besteding of levensvulling.

Locaties en data

School Sint Maarten, Overvecht:

Maandagavond, woensdagmiddag, zaterdagmorgen.

[kop]Parochiecentrum

St. Dominicuskerk, Oog in Al:[/kop]

woensdagmiddag, zaterdagmorgen.

Contact

T 030-2910070 (Kwei Lan Oei) of 06-51161278 (Dirk Kruit)

M kweilan.oei@12move.nl

W http://www.artivaria.nl/

Adres
St. Maartenschool, Neckardreef 20, Overvecht Zuid; Sint Dominicuskerk, Palestrinastraat 1, Oog in Al
Utrecht

Genres