Afrikaanse dans, Cie Hamet Niang

-

lessen

voor kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen

-

Workshops

voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestje, kinderpartijtjes, e.d

-

Shows en optredens

voor diverse doelgroepen

De lessen worden onder meer in Utrecht gegeven, zie voor het volledige lesprogramma en inschrijfformulier zie onze website

Voor iedereen die van Afrikaanse dans houdt.

La compagnie Hamet Niang

is een dans-en theatergroep opgebouwd uit dansers, musici, zangers en zangeressen. De artiesten zijn allemaal afkomstig uit verschillende bekende nationale dansgroepen uit Afrika (‘ballet national’), zoals het nationaal ballet van Senegal, Guinée, Ivoorkust, Kameroen en Congo.

La Compagnie Hamet Niang wordt gekenmerkt door het geven van zeer uitzonderlijke voorstellingen. Met kracht en passie weten al deze vooruitstrevende danstalenten de juiste combinatie van de oude tradities en de moderne dansvormen te combineren in een oogstrelend schouwspel van explosieve expressie. Dit alles onder begeleiding van de Choreograaf Hamet Niang, die van jongs af aan in Senegal is opgeleid in de West-Afrikaanse dans en zich vervolgens ontwikkeld heeft in jazz, klassiek en moderne dans.

“We hebben duidelijke doelen voor ogen; We willen vernieuwende Afrikaanse dansen ontwikkelen in Nederland aan de hand van traditionele en creatieve vormen van Afrikaanse dans. Voor ons is het Afrikaans dansen geen ‘steen’, wij gaan met de tijd mee en willen het Afrikaans dansen in deze tijd meer toegankelijk maken”.

Hamet Niang wil ook graag getalenteerde jongeren in Senegal een goede artistieke educatie bieden. De jonge talenten hebben zelf vaak geen mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in hun dans- of percussiecarrière. Met een deel van de opbrengsten willen wij de jongeren de kans bieden om zichzelf te ontplooien. Hierdoor blijft de compagnie voorzien van Afrikaanse ‘roots’ en artistieke uitbreiding.

Contact

T 06-21456561

M info@hametdans.nl

W http://www.hametdans.nl/

Adres
Churchilllaan 156 (Sporthal OSG Hendrik v.d. Vlist)
3527 GX Utrecht

Genres