Over ZIMIHCWat betekent ZIMIHC eigenlijk?

ZIMIHC staat voor Zat Ik Maar In Hoog Catharijne. Er is ook een band met de naam ZIMIHC. Band en organisatie worden verbonden door een persoon: Appie Alferink. Hij speelt in deze band en is directeur van ZIMIHC.
De band ZIMIHC speelde 25 jaar geleden in Hoog Catharijne. Toen nog zonder naam. Tijdens dat optreden in dit befaamde winkelhart werd wel om een naam gevraagd, en zo ontstond ZIMIHC.
De organisatie ZIMIHC is geboren uit een behoefte van amateurkunstenaars om plekken te hebben om te repeteren en op te treden. En tot op de dag van vandaag geeft ZIMIHC vorm aan die behoefte. Inmiddels met drie eigen theaters en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.

De missie van ZIMIHC
ZIMIHC stimuleert creativiteit in de samenleving

De visie van ZIMIHC
Kunst maken is van alle dag en wordt door verschillende mensen op verschillende manieren gemaakt. De behoefte om kunst te maken is de mens eigen. De vorm waarin de kunst gemaakt wordt, de context waarbinnen deze wordt gepresenteerd en de waarde die daaraan is gekoppeld, is aan verandering onderhevig.

Kunst creëert flexibiliteit in denkvermogen en draagt bij aan een tolerante en open samenleving, waar waardering voor de ander belangrijk is. Kunst levert een positieve bijdrage aan het prettig samen wonen, leven en werken. Kunst is doorgedrongen in alle geledingen van de samenleving. In wijken, op scholen of in bedrijven is er de behoefte om kunst te beleven en te maken. Dat kan als middel (ontwikkeling, teambuilding, ontspanning) en als doel (een kunstwerk of een optreden). ZIMIHC biedt kans aan iedereen die kunst maakt om zich te ontwikkelen en zijn talent tot bloei te laten komen.De website www.zimihc.nl is de portal voor alles wat amateurkunstenaars willen weten en willen doen.

De site is van, voor en door kunstenaars en iedereen die ermee te maken heeft. Met de site geeft ZIMIHC kunstenaars, verenigingen, organisaties en anderen de gelegenheid zich te presenteren: amateurs en professionals. Op de site vind je bijvoorbeeld een agenda, cursusaanbod, oefenruimtes of podia.

Zet jezelf in de spotlights!

Iedereen kan eenvoudig en helemaal gratis een eigen pagina of spotlight maken op www.zimihc.nl. Zolang je maar iets voor kunstenaars kunt betekenen of zelf kunstenaar bent. Of je nu amateur of professional bent. Klik hier om je te registreren of kijk hier hoe het werkt.

Wat vind je nog meer op de website?

De website is niet alleen een podium voor kunstenaars en organisaties maar ook voor de diensten en producten van ZIMIHC. Zo vind je er uitgebreide informatie over de drie locaties van ZIMIHC en over de projecten en evenementen van ZIMIHC Maatwerk.

Zoek je een nieuwe dirigent, een repetitieruimte, een kostuum of wil je weten hoe het zit met auteursrechten? Daarvoor kun je allemaal terecht op www.zimihc.nl. Bijvoorbeeld in de Helpdesk bij Veelgestelde Vragen of bij Vraag en Aanbod.

Wat kan ZIMIHC verder voor je betekenen?

Met drie locaties in de stad Utrecht biedt ZIMIHC het beste en meest gevarieerde podium aan amateurkunstenaars uit de stad en de regio. Professionele theaterzalen en technici bieden ruimte aan voorstellingen, optredens of voordrachten van kunstenaars. Ook zijn er verschillende ruimtes te huur: theaterzalen, repetitieruimtes, vergaderruimtes of studio’s. Daarnaast biedt ZIMIHC Maatwerk met een digitale helpdesk, projecten, evenementen en diverse diensten en producten amateurkunstenaars ondersteuning of een podium.
ZIMIHC kan altijd stagiaires en vrijwilligers gebruiken op de drie locaties of voor projecten en evenementen. 
Meer weten? Neem dan direct contact op.

Wil je contact met een van de medewerkers van ZIMIHC kijk dan onder contact.

Redactie

De redactie van de website checkt of iedereen zich aan de regels houdt en zorgt dat de site op een prettige manier blijft draaien. Ook reageert de redactie op tips en klachten van gebruikers. Vragen? Mail naar redactie@zimihc.nl

Financiering

www.zimihc.nl is een initiatief van ZIMIHC. De website wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage van de gemeente Utrecht. Projecten en evenementen van ZIMIHC worden veelal gefinancierd door fondsen of sponsors.
ZIMIHC heeft geen eigen programmeringsbudget voor de theaters. Voor programmering wordt additioneel geld geworven en doorgaans nauw samengewerkt met bewoners en vrijwilligers.

Jaarverslagen en Jaarplannen van ZIMIHC

Ondernemingsplan 2009-2012
Ondernemingsplan 2013-2016
Ondernemingsplan 2017-2020

2016 Jaarverslag 2016 & Financieel Jaarverslag
2015 Jaarrekening 2015 + overzicht Materiele vaste activa
2015 Jaarverslag 2015     
2014 Jaarverslag 2014
2013 Jaarverslag 2013
2012 Jaarverslag 2012
2011 Jaarverslag 2011
2010 Jaarverslag 2010
2009 Jaarverslag 2009 (alleen papieren versie beschikbaar)
2008 
Jaarverslag 2008
jaarrekeningen zijn op te vragen bij directeur Appie Alferink